Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingpizza

Kyllingpizza med mozzarella

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll:

salt og pepper

  • 3 ss hvitløksmør
  • ca. 200 g mozzarella
  • 2 dl ruccula
  • 10 stk. rød cherrytomat
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 ss pesto
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1673 kcal
Fett 75 g
Protein 118 g
Karbohydrater 117 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Investerer du en liten halvtime i å sette en pizzadeig får du til gjengjeld "verdens beste pizza". Denne er med kylling, mozzarella og mye annet godt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll:

salt og pepper

  • 3 ss hvitløksmør
  • ca. 200 g mozzarella
  • 2 dl ruccula
  • 10 stk. rød cherrytomat
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 ss pesto
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1673 kcal
Fett 75 g
Protein 118 g
Karbohydrater 117 g

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. 1/2 time.

2. Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper.

3. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to. Fordel fyllet over bunnen og legg på små klatter med pesto.

4. Stek i stekeovnen ved 225 °C i 15-20 minutter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 13.12.2024 12:56:50