Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingsatay med peanøttdipp

Kyllingsatay med peanøttdipp

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 6 dl kokosmelk
  • saften av 2 stk. lime
  • 6 ss thai red currysaus
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 ss maisolje
  • 3 dl peanøttsmør
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Satay er kjent i hele Asia, og er krydret kjøtt på små spyd, servert med smakfull saus. Det saftige kyllingkjøttet er marinert i kokosmelk, curry og lime. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet
  • 6 dl kokosmelk
  • saften av 2 stk. lime
  • 6 ss thai red currysaus
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 ss maisolje
  • 3 dl peanøttsmør
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingefiletene i mindre biter. 
  2. Rør sammen 2/3 av kokosmelk, halvparten av limesaft, halvparten av currysausen og all hvitløken i en bolle, og lad kyllingen trekke i marinaden i 25-30 minutter i romtemperatur.
  3. I mellomtiden bland sammen peanøttsmør, resten av kokosmelk, karry, sukker og limesaft i en annen bolle. Smak til med fiskesauce. 
  4. Sett kyllingen på spyd, og stek dem i olje i en stor, varm stekepanne. Server med peanøttsaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 23:45:54