Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

Sitron- og basilikumsaïoli:

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper

Gulrot- og rødbetsalat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk. tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingspyd krydret med rosmarin! Grillspyd er perferkt når du ønsker at grillingen skal gå raskt og enkelt. Server med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. Saftig, friskt og fresht.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

Sitron- og basilikumsaïoli:

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper

Gulrot- og rødbetsalat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk. tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server krydrede kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 21:17:38 handleliste stengt