Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lagvis bærkake

Lagvis bærkake

Ingredienser

porsjoner

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø
  • 250 g bringebær
  • 250 g blåbær
  • 300 g kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en superenkel lag på lag kake med friske bær du kan overraske med til russefrokosten! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø
  • 250 g bringebær
  • 250 g blåbær
  • 300 g kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk. lakrissnor til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Squashkake med pekannøtter 3b

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.

2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter.  Avkjøl på rist.

3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.

4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. 

Bruk gjerne glass med lokk, da blir kaken lett å ta med på tur.

Pynt eventuelt med lakrissnører og "russeknuter". 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 15.03.2025 07:34:04 handleliste stengt