Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laksesashimi med mojitodressing

Laksesashimi med mojitodressing

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 1 dl alfalfaspirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 325 kcal
Fett 21 g
Protein 21 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sashimi og mojito. To favoritter i skjønn forening kan jo ikke bli feil! De tynne, rå lakseskivene har fått en spennende og annerledes smaksfølge fra lime, rom og mynte. En frisk og spennende forrett som vil treffe midt i blinken hos de som elsker råmarinert fisk (og deg).

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 1 dl alfalfaspirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 325 kcal
Fett 21 g
Protein 21 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i tynne skiver og legg dem pent opp på små tallerkener.
  2. Bland sukker og rom. Visp inn olivenolje når sukkeret har løst seg helt opp. Bland inn limesaft, limeskall og finhakket mynte. Legg til side noen mynteblader til pynt.
  3. Bruk en skje og fordel dressingen over lakseskivene. Del physalis i to og fordel dem på tallerkenene sammen med spirer og noen mynteblader.

Server straks.

Du kan forberede dressingen i god tid, men vent med å blande inn mynte til du skal servere. Da beholder den friske mynten fargen sin.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:43:54