Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laksesmørbrød med urtedressing

Laksesmørbrød med urtedressing

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 2 ss friske urter , for eksempel dill og persille
  • 1 ts sennep
  • 1 ts sukker
  • 2 skiver grovt brød
  • 200 g rester av kokt ørret eller annen fisk
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss rød lodderogn (kan utelates eller byttes ut med annen rogn)
  • 1 stilk frisk dill til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 14 g
Protein 27 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag et deilig smørbrød av resten av fiskemiddagen. Noen salatblader, litt rømmedressing og et par skiver brød er alt som skal til for å gi restene nytt liv. En finfin smårett som kan serveres både til lunsj, middag og kvelds.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 2 ss friske urter , for eksempel dill og persille
  • 1 ts sennep
  • 1 ts sukker
  • 2 skiver grovt brød
  • 200 g rester av kokt ørret eller annen fisk
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss rød lodderogn (kan utelates eller byttes ut med annen rogn)
  • 1 stilk frisk dill til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 14 g
Protein 27 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme, urter, sennep og sukker til en dressing. Smak til med litt salt og pepper.
  2. Rist brødet i brødrister eller i en stekepanne. Avkjøl.
  3. Fordel litt dressing og salat på brødskivene og legg fisken oppå. Legg en klatt lodderogn på toppen og pynt med litt friske urter. Server resten av dressingen ved siden av.

Har du sitron eller lime er det godt å presse noen dråper over fisken.

Det meste av kokt eller stekt fisk egner seg godt på smørbrød. Du kan også dele fisken i mindre biter og vende den inn i dressingen. Nydelig som fyll i doble sandwich eller i pitabrød.

Har du ikke løyrom eller annen rogn, kan du droppe det helt, eller kombinere fisken med hardkokt egg eller reker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 24.11.2024 16:27:31