Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam biryani

Lam biryani

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss margarin
  • 2 ss gul karripaste eller garam masala
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 5 dl vann
  • 4 dl basmatiris
  • 1 ts sukker
  • 1 pk safran
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det tar lang tid å lage denne gryteretten fra bunnen, men belønningen er nydelig! Biryani er er av de mest populære rettene i Sør-Asia, og tilberedes på mange forskjellige måter, og med ulike typer kjøtt. Vår variant av  biryani er laget av grytekjøtt av lam, gjerne fårikålkjøtt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss margarin
  • 2 ss gul karripaste eller garam masala
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. løk
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 5 dl vann
  • 4 dl basmatiris
  • 1 ts sukker
  • 1 pk safran
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Dag 1

1. Skjær lammekjøtt i biter på 2 x 2 cm og kutt løken i båter.

2. Stek lammkjøttet og løken i margarin og currypaste til den har fått fin farge. Ha i finhakket hvitløk, koriander og mynte. Hell over vann, kok opp og sett på lokk. Senk varmen og la gryten småkoke i 2 timer.

3. Avkjøl gryten helt og sett den i kjøleskapet natten over.

 

Dag 2

4. Knus kardemommefrø sammen med safran og sukker i en morter.

5. Fjern litt av fettlokket som har lagt seg på toppen av lammegryten. Bruk fettet til å steke bastmatiris og krydder i en gryte i ca. 3 minutter. Hell over lammegryten og legg i kanelstangen. Hell på vann til det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 30 minutter.

Server med raita (yoghurtsaus) og naan.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2025 00:00:12 handleliste stengt