1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.
2. Bland ingrediensene til dressingen. La gjerne stå i kjøleskap for å trekke smak en stund før servering.
3. Varm opp en panne til høy varme. Ha i olje og stek hjertesalat kjapt på hver side. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering.
4. Skjær kjøttet i skiver og server med stekt hjertesalat og rømmesaus.
Steking av hjertesalat går veldig fort, faktisk bare et par minutter. Vent med å gjøre dette til både kjøttet og dressingen er helt klart.