Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam med kokos

Lam med kokos

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam eller rester av lammestek
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts karri
  • 1 dl vann
  • 4 stk. tomat i båter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1,5 dl kokosmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 554 kcal
Fett 39 g
Protein 40 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammegryte med kokosmelk, karri og chili er en enkel og super koserett. I stedet for benfritt grytekjøtt kan du gjerne bruke rester av lammestek.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam eller rester av lammestek
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts karri
  • 1 dl vann
  • 4 stk. tomat i båter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1,5 dl kokosmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 554 kcal
Fett 39 g
Protein 40 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store biter. Brun kjøttet i en gryte med olje sammen med løk og hvitløk. Dryss over karri rett før resten av ingrediensene tilsettes og vend det inn kjøttet og løken.
  2. Ha resten av ingrediensene unntatt kokosmelk i gryta, og la det trekke under lokk i 40-45 minutter, til kjøttet er mørt. Tilsett kokosmelk og la det trekke videre uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gryta med brød eller kokt ris.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2024 18:19:00