Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam mørbrad i spinatsalat med honningdressing

Lam mørbrad i spinatsalat med honningdressing

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts malt anis

Spinatsalat:

  • 400 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. appelsin
  • 100 g cashewnøtter

Honningdressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1149 kcal
Fett 80 g
Protein 50 g
Karbohydrater 52 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en frisk, lett og deilig salat som funker utmerket som smårett eller som lunsjrett. Lammekjøttet har vi krydret med malt anis og salaten med malt ingefær. Dette vekker en bitteliten julestemning hos smaksløkene. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts malt anis

Spinatsalat:

  • 400 g frisk spinat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 stk. granateple
  • 2 stk. appelsin
  • 100 g cashewnøtter

Honningdressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter hvitløk
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1149 kcal
Fett 80 g
Protein 50 g
Karbohydrater 52 g

Slik gjør du

  1. Bland salt, pepper og malt anis, og krydre kjøttet med blandingen. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og limesaft. Vispe til dressingen har samlet seg og blitt blandet.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Vask og rens spinat, bland inn krydderi oljen og vend den inn i spinaten. Fordel spinaten i skåler/tallerkener. Del granateple i to med en skarp kniv, og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite og skjær ut appelsinfileter. Fordel granateplekjerner, appelsinfileter og cashewnøtter på salaten. Topp salaten med skiver av lam mørbrad.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 06:57:18