Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekjøttboller med granatepleglaze

Lammekjøttboller med granatepleglaze

Ingredienser

porsjoner

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 30 g
Protein 20 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige og krydrede lammekjøttboller med granatepleglaze er skikkelig kosemat! Server med frisk agurk og gjerne litt granateplekjerner for farge og smak. Supert som en liten koserett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lammeboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,75 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk. egg

Granatepleglaze:

  • 0,25 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl granateplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 klype salt
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 30 g
Protein 20 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig og griljermel i en bolle. Tilsett salt, pepper, løk, hvitløk, urter, krydder og egg. Rull små kjøttboller for hånd.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med olje. Tilsett granateplejuice, honning, balsamicoeddik og salt. Rør alt sammen og la det småkoke til glazen tykner.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Mens glazen reduseres kan du steke kjøttbollene. Stek dem i en middels varm stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter, til de er gjennomstekt. Hell over glazen, og bland godt med kjøttbollene.
  4. Skjær tynne strimler av agurk med en ostehøvel, og server sammen med kjøttbollene. Du kan også drysse over litt granateplekjerner ved servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:30:29