Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter alle pizzaiola

Lammekoteletter alla pizzaiola

Ingredienser

porsjoner

Tomat- og paprikasaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. hakket rød paprika
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater á 400 g
  • 50 g sorte oliven , delt i to
  • 2 ss kapers
  • 0,5 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1313 kcal
Fett 103 g
Protein 71 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

«Alla pizzaiola» betyr røft oversatt «på pizzavis», noe som ofte involverer en tomatsaus. Lammekoteletter på pizzavis blir servert med en kraftig tomat- og paprikasaus. Med litt godt brød ved siden av er det en velkommen avløser for lørdagspizza. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Tomat- og paprikasaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. hakket rød paprika
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater á 400 g
  • 50 g sorte oliven , delt i to
  • 2 ss kapers
  • 0,5 stk. sitron i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1313 kcal
Fett 103 g
Protein 71 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

  1. Begynn med sausen. Fres løk, hvitløk og paprika i en stekepanne med olje til den er blank og myk. Ha i tomatpuré og hermetisk tomat. La sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner litt. Tilsett oliven og kapers.
  2. Stek lammekoteletter i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og tørket oregano.
  3. Legg lammekoteletter på et fat med pastasaus. Server med sitron og pynt med frisk oregano.
Retten kan serveres med pasta eller ferskt brød. Sausen kan også brukes som pizzasaus – derav navnet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 04.12.2024 09:20:32