Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med sennepsmør

Lammekoteletter med sennepsmør

Ingredienser

porsjoner

Sennepssmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 1 ss hakket frisk salvie
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 pose sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1115 kcal
Fett 91 g
Protein 68 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekoteletter er raske og enkle å tilberede både i panne og på grill. Her serverer vi lammekotelettene sammen med et fantastisk godt sennepssmør med salvie og nydelig smak av sitron. Kanskje du skal invitere til middag i dag?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Sennepssmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 1 ss hakket frisk salvie
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 pose sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1115 kcal
Fett 91 g
Protein 68 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Legg kotelettene på kjøkkenbenken så de kan tempereres.
  2. Bland sammen smør, sennep, salvie og sitronskall og -saft.  Sett til side.
  3. Varm en stekepanne med olje og stek kotelettene til de har fått fin farge på begge sider. Sett på lokk og etterstek på svakere varme i 2-3 minutter. Legg dem over på en tallerken.
  4. Kutt sukkerertene i to på langs og fres dem raskt i stekepannen.

Server lammekotelettene med en klatt sennepssmør på toppen, sukkererter og for eksempel potetmos

Skjær et lite snitt i fettranden på kotelettene, så unngår du at de bøyer seg under steking.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 03:58:24