Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré

Lamme­koteletter med potetpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 850 kcal
Fett 65 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gi potetmosen smak av urter og hvitløk, og lammekotelettene når nye høyder!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 850 kcal
Fett 65 g
Protein 48 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

1. Skrell poteter og kok dem i usaltet vann.

2. Mos potetene og bland inn smør, fløte, presset hvitløk og timian. Smak til med salt og pepper.

3. Krydre lammekoteletter med salt og pepper. Bruk sterk varme og brun dem raskt på begge sider i en panne med olje. Etterstek på svakere varme i 2-3 minutter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2024 09:46:32