Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammepanne med aïoli

Lammepanne med aïoli

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammemørbrad
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Aïoli:

  • 2 dl majones
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1275 kcal
Fett 93 g
Protein 90 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel, rask og smakfull koserett med ferskt lammekjøtt. Den er fin som en liten kveldsrett eller som en av flere retter på et tapasbord. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammemørbrad
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Aïoli:

  • 2 dl majones
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1275 kcal
Fett 93 g
Protein 90 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøtt i biter (3 x 3 cm), løk i tynne båter og paprika i biter.
  2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og stek kjøtt i 4-5 minutter i til det er godt stekt på alle kanter, men fortsatt litt rosa inni. Stek kjøttet i flere omganger. Krydre med salt og pepper etter smak. Løft kjøttet over på en tallerken.
  3. Varm pannen på nytt og stek løk, paprika og hvitløk raskt på høy varme, til det blir blankt, men fortsatt bevarer sprøheten.
  4. Ha kjøttet tilbake i pannen og krydre med oregano, salt og pepper.
  5. Bland sammen ingrediensene til aïoli og smak til med sitron, salt og pepper.

Server med godt, ferskt brød.

Her kan du bruke de grønnsakene du liker best. Brokkoli, sukkererter, gulrot er grønnsaker som passer godt sammen med lam.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 15:21:30