Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskav i lefse

Lammeskav i lefse

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lammeskav
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 4 stk. hvetelefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lammeskav
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss rødvinseddik

Tomatsalat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 4 stk. hvetelefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek lammeskav, løk og hvitløk til kjøttet er stekt og løken begynner å bli myk. Krydre med salt, pepper og oregano og hell i rødvinseddik. Sett til side og hold varmt.
  3. Finhakk tomat, agurk og løk og bland i en bolle med eddik, olje, salt og pepper.
  4. Varm lefsene raskt i en tørr stekepanne.
  5. Fyll lefsene med salat, lammeskav og yoghurtdressing.

 

Lefsene kan godt erstattes av potetlomper eller potetlefser, tortillalefser eller pitabrød.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Rita Maria Barbosa Lunner

    Hei :-) Disse lefsene ser utrolig gode ut. Kunne dere ikke lagt ut oppskrift på hjemmelaget lefser som dette?

    • Cecilie Maske

      Hei, Rita! Dessverre har vi ikke oppskrift på disse lefsene på Matprat enda, men vi skriver det på lista over ting vi skal lage! Inntil da kan du jo prøve deg på pizzadeig-oppskriften i denne retten (punkt 2-3 og punkt 5). hvis du kjevler deigen ekstra tynt ut og ikke pensler med smør, men steker leivene i tørr stekepanne eller på takke, og deretter avkjøler dem i klede, så tror jeg du kan få til noe som likner. Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/lefsepizza-med-kyllingconfit-og-syltet-rodlok/

      • Rita Maria Barbosa Lunner

        Tusen takk for svar! Det må prøves :)

  • Terje Andre Olsen

    Hvor får en kjøpt lammeskav? Kan en bruke spelt/havrelomper??

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Terje! Lammeskav fås kjøpt i frysedisken hos flere dagligvarebutikker. Jeg kjøpte det sist hos min lokale Rema 1000 butikk. Om de ikke har kan du eventuelt spørre butikken om de kan ta det inn. Får du tak i reinsdyrskav kan du også bruke det, selv om ikke smaken blir helt det samme. Smaker garantert godt med spelt/havrelomper også, men vurder gjerne å legge lompene dobbelt slik at de ikke sprekker og alt fyllet faller ut;) Lykke til! Hilsen Anette, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 20:28:17 handleliste stengt