Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
En glaze av honning, appelsinjuice og krydder gir lammesteken en spennende og annerledes smaksopplevelse enn en klassisk lammestek, uten å ødelegge for den nydelige lammesmaken. Den nydelige appelsinsausen er prikken over i-en.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Server med poteter etter eget ønske, for eksempel ovnsstekte potetbåter eller er god potetsalat. Du kan også legge små poteter rundt steken de siste 30-40 minuttene av steketiden.
Her ser du hvordan du skjærer ut isbeinet på lammesteken.
Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.
I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.