Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langpannepizza

Langpannepizza

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss over litt  oregano og server gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 29.04.2025 05:44:58 handleliste stengt