Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langpannepizza

Langpannepizza

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 878 kcal
Fett 41 g
Protein 54 g
Karbohydrater 66 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 878 kcal
Fett 41 g
Protein 54 g
Karbohydrater 66 g

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  3. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  4. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
  5. Stek pizzaen midt i forvarmet ovn (over- og undervarme) på 225 °C i ca. 20 minutter.

Dryss over litt  oregano og server gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:29:34