Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lasagne med sopp

Lasagne med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g friske kantarell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. lasagneplater
  • 100 g revet ost
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 18 g
Protein 23 g
Karbohydrater 53 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lasagne kan gjerne være vegetar. I denne oppskriften har vi brukt selvplukkede kantareller. Du kan også bruke sjampinjong eller annen god sopp.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g friske kantarell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 stk. lasagneplater
  • 100 g revet ost
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 477 kcal
Fett 18 g
Protein 23 g
Karbohydrater 53 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du rester av stek eller gryterett, kan den lett inkluderes i lasagnen. Kutt kjøttet i biter og bland det i soppsausen. Du kan også blande spinat eller grønnkål i sausen før du monterer lasagnen.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk og ost med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 15:48:13