Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linser

Linser

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 linser.

Mørdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis eller sukker
  • 200 g kaldt smør
  • 3 stk. eggeplomme

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige saftige linser! Små kaker av mørdeig fylt med fløyelsmyk vaniljekrem, en klassiker og en favoritt hos både små og store. Server de gjerne lune rett ut fra ovnen eller avkjøl dem helt og ha de på lur i kjøleskapet. De kan også fryses. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 linser.

Mørdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis eller sukker
  • 200 g kaldt smør
  • 3 stk. eggeplomme

Vaniljekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Istedenfor å blande deigen sammen for hånd kan du også kjøre alle ingrediensene raskt sammen i en food-prosessor.

Eggehvitene du får til overs kan du bruke til pavlova eller pikekyss.

Linser trinnbilder
Linser trinnbilder

Server de gjerne med et lite melisdryss og nyt!

Linser

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2025 19:55:19 handleliste stengt