Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med blodpudding

Lun salat med blodpudding, epler og linser

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g puylinser eller belugalinser
  • 2 stk. eple
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 50 g valnøttkjerner
  • 400 g blodpudding
  • 2 stk. endivesalat
  • 100 g blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket bladpersille

Dressing

  • 1 ss honning
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss eplecidereddik
  • 5 ss olivenolje eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 765 kcal
Fett 48 g
Protein 23 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blodpudding i salaten, sa du? Ja, hvorfor ikke? Blodpudding er næringsrikt og har masse smak, og om du er opptatt av å bruke alle deler av dyret, er denne salaten et bra sted å starte.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g puylinser eller belugalinser
  • 2 stk. eple
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 50 g valnøttkjerner
  • 400 g blodpudding
  • 2 stk. endivesalat
  • 100 g blandet babybladsalat
  • 2 ss hakket bladpersille

Dressing

  • 1 ss honning
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss eplecidereddik
  • 5 ss olivenolje eller rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 765 kcal
Fett 48 g
Protein 23 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

  1. Kok linsene i lettsaltet vann i ca. 10 minuter, eller til de er møre. Hell av kokevannet og hold de varme.
  2. Skjær eple i båter og sjalottløk i ringer.
  3. Varm en stekepanne med litt smør og legg i eplebåtene og løken. Dryss over litt sukker og stek til alt begynner å bli gyllent. 
  4. Del blodpuddingen i staver og stek dem i litt smør til de blir sprø på alle kanter.
  5. Bland sammen honning, sennep, eddik og olje til dressingen. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Bland salaten med litt av dressingen og fordel på tallerkener.
  7. Bland linsene med hakket persille og smak til med litt dressing. Fordel linsene på tallerkenene og legg blodpudding, valnøtter, stekte epler og løk over. Server resten av dressingen ved siden av.

Salat med blodpudding

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 22:20:19