Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mac and cheese

Mac and cheese

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g makaroni , gjerne stor type
  • 120 g smør eller margarin
  • 80 g hvetemel
  • 1,2 l melk
  • 250 g revet ost
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 662 kcal
Fett 31 g
Protein 28 g
Karbohydrater 64 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mac and cheese er den ultimate koseretten, og elsket av både store og små. Kan serveres som den er, som tilbehør til stekt kjøtt, eller bare med en frisk salat ved siden av.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g makaroni , gjerne stor type
  • 120 g smør eller margarin
  • 80 g hvetemel
  • 1,2 l melk
  • 250 g revet ost
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.  
  2. Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter. 
  3. Rør inn 2/3 av osten i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med sennep, salt, pepper, sitron og kajennepepper.  
  4. Vend inn makaroni og hell alt i en liten ildfast form. Dryss over resten av osten.  
  5. Plasser formen midt i ovnen på 225 °og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen. 

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk, ost og smør med plantebaserte alternativer. Du kan også toppe formen med en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Mac and cheese

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 03:22:54