Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Maistortilla

Maistortilla

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g maismel, masa harina
  • 1 ts salt
  • ca. 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 109 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde tortillas av maismel setter en ekstra spiss på fredagstacoen! Server dem som taco, tostadas eller lag deilige nachochips. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 300 g maismel, masa harina
  • 1 ts salt
  • ca. 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 109 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Ha maismel og salt i en bolle. 
  2. Tilsett vann gradvis til du sitter igjen med en deig som er fast, kan rulles til en ball og klemmes lett på uten at den sprekker. Tilsett litt potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen. Vannmengde kan variere avhengig av kvaliteten på melet.
  3. La deigen hvile i fem minutter. 
  4. Legg en liten klump deig, på størrelse med en golfball, mellom to bakeark. Har du en tortillapresse, er dette det beste. 
  5. Kjevle deigen ut til en tynn lefse. 
  6. Stek i en varm, tørr panne på begge sider i et par minutter. 
  7. Oppbevar maistortilla under et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering. 

Maistortilla

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:04:54