Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med salt karamell

Makroner med salt karamell

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 dråper sukkerkulør eller brun matfarge

Karamellfyll:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (34)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse makronene har alt! De er crispy på utsiden og seige inni, de er søte og samtidig perfekt balansert med en myk salt karamell som fyll. Du kommer til å spise mer enn bare en.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 25 makroner.

Makroner:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 100 g sukker
  • 3 dråper sukkerkulør eller brun matfarge

Karamellfyll:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Pavlova 3a
Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.
Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 16:41:19 handleliste stengt