Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelfristelser

Mandelfristelser

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 120 g skåldede mandler
  • 100 g hvetemel
  • 150 g melis
  • 5 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2845 kcal
Fett 188 g
Protein 59 g
Karbohydrater 217 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er fristelser som passer enten det er jul, sommer eller en regntung høstdag. Du kan gjerne doble oppskriften og legge overflødige kaker i fryseren - og ta dem opp igjen når anledningen byr seg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 120 g skåldede mandler
  • 100 g hvetemel
  • 150 g melis
  • 5 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2845 kcal
Fett 188 g
Protein 59 g
Karbohydrater 217 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør og kok det til det får en gyllen farge. Sil smøret.
  2. Skåld mandler, og tørk dem godt. Kjør mandlene i en foodprosessor til et fint mel. Ha det over i en bolle sammen med hvetemel og melis. Bland godt.
  3. Visp eggehviter lett sammen til det danner seg små bobler på overflaten. Hell eggehviter og smør over den tørre blandingen og vend det forsiktig sammen.
  4. Hell røren i små smurte former og stek kakene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene.

Dryss gjerne over melis ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:25:16