Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mango sticky rice

Mango sticky rice

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sticky rice (glutinous rice)
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 2 stk. mango
  • 1 ts svarte sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 450 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 81 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Frisk, søt og eksotisk – mango sticky rice er en perfekt kombinasjon av saftig moden mango og kremet kokosris. Lag denne TikTok-trenden, som egentlig er en tradisjonell thailandsk dessert, og  drøm deg bort til palmesus og hvite strender. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sticky rice (glutinous rice)
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 2 stk. mango
  • 1 ts svarte sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 450 kcal
Fett 11 g
Protein 5 g
Karbohydrater 81 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sticky rice, eller glutinous sweet rice, er en type asiatisk ris som blir spesielt klebrig når den kokes. Til tross for navnet inneholder ikke risen gluten. Risen fås kjøpt på nett, eller i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. 

Mango sticky rice

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 15:45:56