Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mangosorbet

Mangosorbet

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g mangopuré
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 54 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt, syrlig, frisk, myk og aromatisk - mangosorbet er en isfavoritt for mange! Og den er enkel å lage, enten med moden mango eller med puré av mango på boks.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g mangopuré
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 54 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Bland mangopuré med limesaft, sukker, vann og salt. Juster smakene til du er fornøyd.
  2. Kjør blandingen i ismaskin til den tykner, ca. 20 minutter.
  3. Hell sorbeten i en form og plasser den i fryseren i minst 4 timer.
  4. La sorbeten tempereres i kjøleskap i ca. 20 minutter før servering.

Vi har pyntet vår mangosorbet med skiver av moden mango og svarte sesamfrø, men her er det bare å bruke fantasien.

Er du glad i mango? Da bør du absolutt prøve vår nydelige mangopudding også!

Har du ikke ismaskin, kan du fryse sorbeten i en vid bolle. Rør godt i den hver halvtime til den  er fryst. Da knuser du iskrystallene som danner segunder frysing, og sorbeten blir nesten like bra som i maskin.

Mangosorbet

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 11:34:11