Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marengsjuletrær

Marengsjuletrær

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 marengsjuletrær.

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • ca. 0,25 ts grønn konditorfarge , helst en tykk pastafarge
  • 1 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 928 kcal
Fett 0 g
Protein 11 g
Karbohydrater 221 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Morsomme, sprø, søte små juletrær av marengs. Perfekt som julegodt til de små, en oppmerksomhet til vertinnen i juleselskapet eller en søt avslutning etter et deilig julemåltid. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 marengsjuletrær.

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • ca. 0,25 ts grønn konditorfarge , helst en tykk pastafarge
  • 1 ss melis til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 928 kcal
Fett 0 g
Protein 11 g
Karbohydrater 221 g

Slik gjør du

1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, tilsett grønn konditorfarge til ønsket farge. Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.

3. Ha marengsen i en sprøytepose med stjerneformet tip. Sprøyt ut marengs i tre stjerner oppå hverandre på et bakepapirkledd stekebrett. Start med en stor, så en middels og til slutt en liten stjerne på toppen. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.

4. Dryss over melis før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 14:49:23