Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Margbein av reinsdyr med persillesalat

Margbein av reinsdyr med persillesalat

Ingredienser

porsjoner

Persillesalat:

  • 1 potte frisk kruspersille
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss kapers
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 16 g
Protein 31 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse grillede margbena er utrolig gode på smak. Servert med en god salat laget på persille og løk har du en god forrett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Persillesalat:

  • 1 potte frisk kruspersille
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss kapers
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 16 g
Protein 31 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  2. Legg margbein i en ildfast form med snittflaten opp, bruk gjerne litt folie for å få beina til å ligge rett. Ha salt og pepper på margen. Plasser formen midt i ovnen i ca. 10 minutter, til margen begynner å løsne fra beinet.
  3. Grovhakk persille og skjær sjalottløk i tynne skiver. Bland sammen grovhakket persille, løk, kapers, skall og saft fra en sitron, olivenolje, salt og pepper. Sett til side.
  4. Ta margbeina ut av ovnen og server dem glovarme med persillesalat og ristet brød.
Det er viktig at du får delt margbein hos din slakter, eller kjøper de ferdig delte. Det er både vanskelig og farlig å dele de selv.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:57:43