Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert svin indrefilet med couscoussalat

Marinert svin indrefilet med couscoussalat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts chilipulver
  • 4 ts paprikapulver
  • 2 båter hvitløk

Couscoussalat:

  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl couscous
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 570 kcal
Fett 18 g
Protein 55 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Svin indrefilet er et magert, godt og mildt kjøtt, og egner seg perfekt til grilling. Kjøttet kan kombineres med de fleste andre smaker, og er derfor supert å marinere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts chilipulver
  • 4 ts paprikapulver
  • 2 båter hvitløk

Couscoussalat:

  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl couscous
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss hakket frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 570 kcal
Fett 18 g
Protein 55 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

  1. Renskjær fileten for hinner. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time, men gjerne over natten.
  2. Kok opp grønnsakkraften, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, og rør godt om. Trekk kjelen av platen og ha på lokk.
  3. Skyll vårløk. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene og skrell dem. Legg paprika, asparges og vårløk på grillen og la dem få en fin farge. Paprika tar lengst tid, så legg den på litt før de andre grønnsakene.
  4. Grovhakk grønnsakene når de er ferdig grillet og bland dem inn i couscousen sammen med olivenolje. Bland inn finhakket bladpersille og timian.
  5. Del sitron i to og legg dem på grillen til de er nesten brente.
  6. Legg svinefilet på grillen og stek til den har fått en fin grillskorpe på alle sider. Legg fileten over på indirekte sone og legg over lokk. La kjøttet steke videre i ca. 15.minutter eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 °C for medium stekt.  
  7. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer det i skiver.

Server grillet svinefilet med couscoussalat. Klem litt av sitronsaften over både kjøttet og salaten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 19:52:17