Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinerte lammeskanker med linsesalat

Marinerte lammeskanker med linsesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 8 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. løk
  • 4 dl lammekraft eller kyllingkraft

Linsesalat

  • 3 dl puylinser eller belugalinser
  • 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Til servering

  • ca. 15 stk. ristede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1391 kcal
Fett 70 g
Protein 125 g
Karbohydrater 59 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er kjøtt som trenger litt ekstra tid og kjærlighet for å bli skikkelig mørt. Her har vi smakssatt skankene med en spennende marinade med basis i ketchup, løk og krydder, som i løpet av tilberedningstiden blir en nydelig saus. Servert med svarte belugalinser og appelsin, er dette en fantastisk smaksrik og nydelig rett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 8 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. løk
  • 4 dl lammekraft eller kyllingkraft

Linsesalat

  • 3 dl puylinser eller belugalinser
  • 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Til servering

  • ca. 15 stk. ristede hasselnøtter

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Marinerte lammeskanker med linsesalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 03:21:19