Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marokkansk gryte med kje

Marokkansk gryte med kje

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt kjekjøtt
  • 2 stk. rødløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 8 stk. potet
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. Denne retten fra Marokko lages tradisjonelt i en tagine, en variant av leirgryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt kjekjøtt
  • 2 stk. rødløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 8 stk. potet
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med couscous eller brød.

Marokkansk krydderblanding (Ras el hanout):
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
½ ts malt gurkemeie
¼ ts malt koriander
½ ts malt kajenne
½ ts malt allehånde
¼ ts malt nellik
1 ts salt
1 ts kvernet pepper

Bland alle krydderne godt i en skål. Oppbevar i et tett glass.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:55:22 handleliste stengt