Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marokkansk gryte med kje

Marokkansk gryte med kje

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt kjekjøtt
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 8 stk. potet
  • 2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 956 kcal
Fett 60 g
Protein 74 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. Denne retten fra Marokko lages tradisjonelt i en tagine, en variant av leirgryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt kjekjøtt
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 8 stk. potet
  • 2 ss marokkansk krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 956 kcal
Fett 60 g
Protein 74 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Del kjekjøttet i biter på ca 4x4 cm.
  2. Skrell løk og del den i biter.
  3. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun kjøttet godt på alle sider. Ha det over i en gryte.
  4. Tilsett resten av oljen og fres løk til den begynner å få farge. Ha den over i gryten med kjøttet. Kok ut pannen med litt vann og hell det i gryten.
  5. Tilsett hakkede tomater, buljong og krydder. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 1 time.
  6. Skjær potetene i biter og ha dem i gryten. La alt koke videre i ca. 1 time til, til potetene er myke og kjøttet er helt mørt.
  7. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket mynte og persille ved servering.

Server med couscous eller brød.

Marokkansk krydderblanding (Ras el hanout):
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
½ ts malt gurkemeie
¼ ts malt koriander
½ ts malt kajenne
½ ts malt allehånde
¼ ts malt nellik
1 ts salt
1 ts kvernet pepper

Bland alle krydderne godt i en skål. Oppbevar i et tett glass.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 24.11.2024 19:08:45