Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marshmallows

Marshmallows

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon får du ca. 24 marshmallows.

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Alle liker marshmallows, men ingen lager dem selv. Følger du denne oppskriften sitter du igjen med en julegave som kommer å gjøre folk glade. Perfekt til barn som venter på den store pakken underst i haugen – eller til romjulsbål i skogen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon får du ca. 24 marshmallows.

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sjekk at termometeret du bruker tåler høy varme, eller bruk et sukkertermometer.

Lag gjerne marshmallowsen med sjokolade- eller bringebærsmak.

Sjokolademarshmallows: Smelt 100 g mørk sjokolade (70 % kakao) i en bolle over en kjele med kokende vann (vannbad). Rør inn 30 g kakaopulver og bland dette sammen med den smeltede gelatinen. Hell blandingen i den varme marengsen og pisk det hele godt sammen.

Bringebærmarshmallows: Tin 200 g frosne bringebær, og lag puré ved hjelp av en stavmikser. Sil puréen og varm den forsiktig opp. Smelt gelatinen i puréen og sil det hele over i den varme marengsen.

Oppbevar marshmallows i en lufttett boks.

Du kan også lage S`mores med hjemmelagde marshmallows.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Maria Echegoyen Ulleland

    Hvor kjøper man glukose?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det selges blant annet på Meny, også noen apoteker. Hilsen Marta, Matprat

  • Martine Einarsen

    Lagde de med vaniljeessens i marengsen. Tok det på øyemål, og de ble veldig gode. Har du noe eksakt mål for hvor mye essens som man kan bruke i når man skal bruke en annen smak som f.eks. lakris? Vil ikke risikere en alt for kraftig smak.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2025 04:32:45 handleliste stengt