Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Meksikanske kyllingfajitas

Meksikanske kyllingfajitas

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1,5 stk. rødløk

Marinade:

  • 1 stk. finhakket jalapeño eller grønn chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • saft av 1 stk. appelsin

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 ss lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 8 stk. hvetetortilla
  • 0,5 stk. granateple (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 996 kcal
Fett 45 g
Protein 56 g
Karbohydrater 87 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Se herover - dette er en helgefavoritt! Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Marinert kyllingfilet full av smak blandet med masse deilig grønt, og servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet i strimler
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1,5 stk. rødløk

Marinade:

  • 1 stk. finhakket jalapeño eller grønn chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
  • saft av 0,5 stk. lime
  • saft av 1 stk. appelsin

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 ss lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 8 stk. hvetetortilla
  • 0,5 stk. granateple (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 996 kcal
Fett 45 g
Protein 56 g
Karbohydrater 87 g

Slik gjør du

  1. Rens jalapeño for frø, og finhakk den til marinaden. Riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler og legg dem i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.
  3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.
  4. Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.
  5. Stek kyllingstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre til kyllingen er gjennomstekt, 2-3 minutter. 
  6. Varm hvetetortilla etter anvisning på pakken.
  7. Legg guacamole, stekte kyllingstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med friske granateplekjerner, jalapeño/chili og finhakket koriander. Server gjerne lime i båter til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 18:00:23