Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbakte kyllingoverlår

MemphisKylling - smørbakte overlår

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1147 kcal
Fett 96 g
Protein 52 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbecue i Memphis, Tennessee.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1147 kcal
Fett 96 g
Protein 52 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

  1. Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  2. Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  3. Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  4. Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  5. Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  6. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 11:57:25