Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Meksikansk salsa

Meksikansk salsa

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. tørket chipotle chili
  • 10 stk. tomat
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 60 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. tørket chipotle chili
  • 10 stk. tomat
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 60 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Legg chipotle chili i en kjele og hell på litt vann. Kok opp, senk varmen og la den trekke i ca 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl til de kan håndteres. Kutt i grove biter. Fjern frøene om du ønsker en litt mildere saus.  
  2. Skyll tomatene og del dem i to. Varm en stekepanne og stek tomatene med snittsiden ned til de er helt svarte. Hell i vann og kok kraftig i 2 minutter.
  3. Hell tomatblandingen i en kjele og tilsett de grovkuttede chipotlene. Bruk en stavmikser til sausen er helt glatt. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke i ca 20 minutter eller til den tykner.
  4. Smak til med sukker, eplesidereddik og salt.
  5. Oppbevar sausen i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i ca 10 dager.
Chipotle er en røkt og tørket chili som fås i velassorterte matbutikker, helsekostbutikker eller spesialbutikker.
Velg tomater av god kvalitet og med mye smak for et ekstra vellykket resultat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 16:52:02