Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Minicroissanter med appelsinmarmelade

Minicroissanter med appelsinmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel til utbaking
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss appelsinmarmelade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 509 kcal
Fett 29 g
Protein 8 g
Karbohydrater 51 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse små søte minicroissantene smaker himmelsk sammen med appelsinmarmelade. En søt avslutning på et måltid, som kaffegodt eller som eksklusiv frokost når det er det som kreves. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel til utbaking
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss appelsinmarmelade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 509 kcal
Fett 29 g
Protein 8 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

  1. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra!  
  3. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  4. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
  5. Pensle dem med egg og sett croissantene i ovnen på 225 °C. Stek i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.
  6. Avkjøl croissantene litt før du gir dem et lett dryss med vaniljesukker.
Appelsinmarmelade er enkelt å lage selv, og hjemmelaget smaker selvsagt mye bedre enn butikk-kjøpte varianter. Vi har oppskriften på hjemmelaget appelsinmarmelade til deg her. Skroll ned til relaterte oppskrifter.

Server minicroissantene med appelsinmarmelade og gjerne en god kopp kaffe.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 11:47:40