Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Minicroissanter

Minicroissanter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 29 g
Protein 8 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er enkelt å lage croissanter med ferdige butterdeigsplater fra butikken. Kjevle litt, skjær dem i trekanter, rull trekantene sammen, pensle dem og stek. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 29 g
Protein 8 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

  1. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra. 
  3. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  4. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
  5. Pensle med egg og stek croissantene i ovnen på 225°C i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.

Server minicroissantene med litt syltetøy eller sjokolade og en god kopp kaffe.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 27.12.2024 00:56:39