Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mochi

Mochi iskrem

Ingredienser

porsjoner
  • 6 kuler vaniljeis eller andre smaker
  • 75 g sukker
  • 50 g glutinous rice flour (sweet rice powder)
  • 80 g vann
  • 3 dl potetmel til utbaking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 198 kcal
Protein 1 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Får du først smaken på Mochi iskrem, vil det neppe bli siste gang du craver det! Disse søte, små og friske iskulene er perfekte i sommervarmen. Bruk din favorittis, eller lag hjemmelaget iskrem selv. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 kuler vaniljeis eller andre smaker
  • 75 g sukker
  • 50 g glutinous rice flour (sweet rice powder)
  • 80 g vann
  • 3 dl potetmel til utbaking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 198 kcal
Protein 1 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Glutinous rice flour må ikke forveksles med rice flour (rismel). Glutinous rice flour kalles også sweet rice flour eller sweet rice powder hos noen leverandører. Kan kjøpes fra asiatiske dagligvarebutikker.

Ønsker du farger på mochideigen kan du blande inn noen dråper konditorfarge før du har den i mikrobølgeovnen.

La mochi-kulene tine i et par minutter før du spiser dem, da smaker de best!

Mochi

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 21:48:20