Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins med rabarbra

Muffins med rabarbra

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5343 kcal
Fett 305 g
Protein 77 g
Karbohydrater 549 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker muffins! Det er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt rabarbra, som gir en deilig smak av sommer. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5343 kcal
Fett 305 g
Protein 77 g
Karbohydrater 549 g

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbra i 1/2 cm biter. Bland sukker sammen med rabarbrabitene.
  2. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmaskin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
  3. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  4. Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  5. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Fordel rabarbrablandingen på toppen av muffinsene.
  6. Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter. Sett muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 16:56:17