Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muhammara dip

Muhammara paprikadip fra Syria

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. snackpaprika (spiss paprika) eller vanlig paprika
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 ss granateplesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflakes eller malt chili etter smak
  • 2 ss olivenolje
  • 40 g valnøttkjerner
  • ca. 1 dl hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 98 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bli kjent med muhammara - den aromatiske og spennende paprikadippen fra Aleppo i Syria! Den overraskende kominasjonen av grillet søtpaprika og hakkede valnøtter smakt til med granateplesirup er uimotståelig og utrolig lett å bli hekta på. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. snackpaprika (spiss paprika) eller vanlig paprika
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 ss granateplesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflakes eller malt chili etter smak
  • 2 ss olivenolje
  • 40 g valnøttkjerner
  • ca. 1 dl hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 98 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det kan være vanskelig å få tak i ekte granateplesirup, men gjør et forsøk, for det er så mye bedre enn den vanligere kunstig smaksatte sirupen av glukosesirup. Husk å sjekke innholdsfortegnelsen! Om du ikke får tak i granateplesirup, så øk mengden sitronsaft. Det blir ikke helt det samme, men er også veldig godt. Granateplesirup er nydelig å bruke som smakstilsetning i andre retter, eller som salatdressing. 

Muhammaraen kan oppbevares i kjøleskap i minst 10 dager. Ha den på glass og fyll opp med olivenolje for enda lenger holdbarhet.

Server muhammara med ferskt brød eller pitabrød, eller la den være en av flere mezeretter. Muhammara smaker også nydelig på nykokte, varme maiskolber. 

Muhammara dip

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 15:33:48