Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nakkekoteletter med honning, lime og soya

Nakkekoteletter med honning, lime og soya

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær revet

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stilk bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær revet

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stilk bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 125 °C.

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Retten kan serveres med kokt ris.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 28.04.2025 14:58:03 handleliste stengt