Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Croissantsnurr med rabarbra

New York rolls med rabarbra

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 10 snurrer per porsjon.

Panna cotta-krem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Croissantdeig:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g finkornet sukker
  • 10 g salt
  • 250 g vann
  • 25 g fersk gjær
  • 350 g usaltet smør
  • 1 stk. egg eller melk til pensling

Glasur:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 20 g nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva får du om du kombinerer franske croissanter med sommerens rabarbra og dessert-favoritten panna cotta? Jo, en moderne New York Roll, eller croissantsnurr, fylt med rabarbra-panna cotta. Imponerende og kjempegodt!

Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 10 snurrer per porsjon.

Panna cotta-krem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Croissantdeig:

  • 500 g hvetemel
  • 50 g finkornet sukker
  • 10 g salt
  • 250 g vann
  • 25 g fersk gjær
  • 350 g usaltet smør
  • 1 stk. egg eller melk til pensling

Glasur:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 20 g nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dersom deigen er varm og klissete og/eller smøret mykt gjennom bretteprosessen, legg den i fryseren i 15 minutter, eller i kjøleskap i 45 minutter.

Croissantsnurr med rabarbra
Croissantsnurr med rabarbra

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Croissantsnurr med rabarbra

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9922, server:MP-PRD-WEB12 07.07.2024 02:52:03