Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Olivenmajones

Olivenmajones

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ts sitronsaft eller vineddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl stenfrie oliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3522 kcal
Fett 384 g
Protein 13 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Olivenmajones løfter brødskiva, eller gir det ekstra til rekene, burgeren eller til grillmaten. Hjemmelaget, så klart!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ts sitronsaft eller vineddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 dl stenfrie oliven
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3522 kcal
Fett 384 g
Protein 13 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

1. La alle ingrediensene bli romtempererte.

2. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep.

3. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.Smak til med salt og pepper. Hakk oliven fint, og bland inn i majonesen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lag din egen majones

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 30.10.2024 22:36:15