Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostefondue

Ostefondue

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ss maisenna
  • 8 dl revet ost gjerne osterester
  • 1 båt hvitløk
  • 0,25 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 4 dråper tabasco

Til servering:

  • 4 skiver fint surdeigsbrød eller loff
  • 8 stk. små kokte kokte poteter
  • 8 stk. små paprika
  • 8 stk. syltet grønn chili
  • 12 stk. cherrytomat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ostefondue er den ultimate kosematen. Hvem kan vel motstå varm, flytende ostemasse sammen med brød, poteter og grønnsaker? Og aller best - den gylne skorpen som danner seg i bunnen av gryten... Nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ss maisenna
  • 8 dl revet ost gjerne osterester
  • 1 båt hvitløk
  • 0,25 ts worchestershiresaus
  • 2 ts sitronsaft
  • 4 dråper tabasco

Til servering:

  • 4 skiver fint surdeigsbrød eller loff
  • 8 stk. små kokte kokte poteter
  • 8 stk. små paprika
  • 8 stk. syltet grønn chili
  • 12 stk. cherrytomat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Brødbitene blir ekstra gode om du steker dem gylne i stekepanne eller i stekeovnen før servering.

Andre gode ting som kan dyppes i den flytende osten er for eksempel store oliven, forvellet blomkål eller brokkoli, squash, grovt rugbrød, reker eller scampi. Her er det egen smak og fantasi som styrer.

Ostemassen kan også smakes til med litt tørket oregano eller timian, og vien kan byttes ut med øl. 

Ostefondue

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:24:59 handleliste stengt