Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asparges med spekeskinkesmør

Ovnsbakt asparges med spekeskinkesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 20 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt

Spekeskinkesmør:

  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke eller fenalår
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 377 kcal
Fett 37 g
Protein 6 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferske, sprø asparges hører våren til! Bak dem på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak. Resten av smøret holder seg fint i kjøleskap i flere uker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 20 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt

Spekeskinkesmør:

  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke eller fenalår
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 377 kcal
Fett 37 g
Protein 6 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt ut spekeskinke med finhakket fenalår, spekepølse eller tørket reinkjøtt og varier urtene til du finner ditt favorittsmør!
 
Smøret smaker også nydelig på en skive godt brød, i bakt potet, på nykokt sommerkål, på varm pasta eller som basis for saus (fres mel i smøret, spe med kraft og tilsett litt fløte). Du kan lage smøret i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:25:56