Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt klippfisk

Ovnsbakt klippfisk med sitron- og kapersrelish

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl kapers

Persillerot- og potetmos:

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en spennende bacalao av klippfisk med deilig persillerot- og potetmos til. Sitron- og kapersrelishen blir aller best om den lages dagen før.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl kapers

Persillerot- og potetmos:

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kari Steen Johansen

    Jeg har vannet ut klippfisk i mange år og 30, 36 timer stemmer nok for en fin og tykk filet. Jeg lurer også i to,tre hvitløk fedd i denne oppskriften, nydelig!

    • Cecilie Maske

      Hei, Kari! Ja, 30-36 timers utvanning er korrekt for det meste av klippfisk. Det gjør ikke så mye å vanne ut noen timer mer heller. Det er lettere å salte litt selv enn å redde et måltid som er alt for salt! Hvitløk er aldri feil, heller ikke i denne oppskriften. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Bjørn Midtgård

    Prøvde denne retten, enten har jeg misforstått oppskriften totalt eller så er det noe grunnleggende galt. Relishen ble lagd etter oppskrift men sitronsmaken var så overveldende at det var uspiselig. Klippfisk - selv om den ble vannet ut i 30 timer med hyppige vannskifter- var så salt at den såvidt kunne spises. Anbefales ikke.

    • Ann-Christin Bru

      Hei Bjørn! Det var trist å høre at du ikke likte denne rette. Men noen ganger er bare smaken helt forskjellig hos folk. Når det gjelder klippfisken, så får du kjøpt ferdigutvannet klippfisk i butikken, slik vi har valgt å gjøre i denne oppskriften her. Tørket klippfisk anbefales å vannes ut i alt fra 24 til 72 timer. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med produsenten ang. dette, hvis det sto 30 timer på emballasjen. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 21:27:52 handleliste stengt