Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med kjøttboller og oliven

Pizza med kjøttboller og oliven

Ingredienser

porsjoner
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 båt finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss
  • 1 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Topping:

  • 14 stk. oliven
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1041 kcal
Fett 52 g
Protein 67 g
Karbohydrater 69 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 båt finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss
  • 1 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Topping:

  • 14 stk. oliven
  • 4 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, dekk bakebollen med et klede eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Stek løk og hvitløk i varm panne med olivenolje. Tilsett tomatpure og fres i et par minutter. Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. La dette koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør til en jevn saus med stavmikser.
  3. Bland salt, krydder, salvie og griljermel med kjøttdeig. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Rull små kjøttboller for hånd og stek dem i en middels varm stekepanne med margarin til de har fått en fin stekeskorpe.
  4. Kjevle ut deigen. Ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på tomatsaus (la det være igjen en cm. rundt kanten uten saus),og fordel kjøttboller og oliven jevnt utover hele pizzaen. Dryss over parmesan.
  5. Stek pizza midt i ovnen på 260 °C i ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Server gjerne en liten salat, gode tomater og litt ekstra parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB13 01.09.2024 01:02:54