Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med stikkelsbær og marengs

Pai med stikkelsbær og marengs

Ingredienser

12  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rensede stikkelsbær
  • 0,5 dl vann
  • 400 g sukker

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 85 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 405 kcal
Fett 13 g
Protein 6 g
Karbohydrater 63 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stikkelsbærpai med marengs gir en perfekt balanse mellom det søte og det syrlige. Paiene kan også forstekes og fylles med stikkelsbærsyltetøy.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rensede stikkelsbær
  • 0,5 dl vann
  • 400 g sukker

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 85 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 405 kcal
Fett 13 g
Protein 6 g
Karbohydrater 63 g

Slik gjør du

1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den inn og legg den kaldt i 20 minutter.

2. Kok opp stikkelsbær og vann på middels varme, og kok i ca. 8 minutter avhengig av størrelse på bærene. Del eventuelt de største. Tilsett sukker og rør til sukkeret er løst opp. Sett til side.

3. Kjevle ut deigen og kle de 10 porsjonsformene, eveltuelt 1 stor. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. 

4. Fyll formene med stikkelsbær ¾ fulle. Stek paiene på 200 °C i ca. 25 minutter. 

5. Pisk eggehvite halvt stiv og tilsett sukker under fortsatt pisking til seig marengs. Ha en klatt marens på hver stikkelsbærpai og brenn av med en créme brûlée brenner.

Paiene kan også forstekes og fylles med stikkelsbærsyltetøy. De kan lages med de frukter og bær du ønsker. Bare fantasien setter grenser!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 17:00:22